top of page
מתוקים
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
חומרים:
1/2 כוס טחינה גולמית
2/3 כוס סוכר חום
60 גרם חמאה רכה
1 ביצה+ חלבון
2 כוסות שבולת שועל שלמה
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח טפיוקה
3 כפיות אבקת אפייה ( ללא אלומיניום)
1/2 כוס חמוציות מיובשות / צימוקים
1/2 כוס אגוזים קצוצים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות
מערבבים (במיקסר או ידנית) טחינה , חמאה , סוכר , ביצה וחלבון בקערה עם וו לישה.
מוסיפים שיבולת שועל , הקמחים, חמוציות ואגוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה , מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים על התבנית ומשטחים קלות.
אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות רק עד שמזהיבות מעט למרקם מעט רטוב , אם רוצים יותר קריספיות ,נותנים עוד 15 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים היטב , מעבירים לכלי אטום. העוגיות נשמרות עד שבוע.
bottom of page