מתוקים

טראפלס שוקולד טחינה
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר (לא מריר מידי, 60% ומטה)
1 כוס (240 מ״ל) טחינה גולמית משובחת (הנסיך, הר ברכה, אל ארז)
⅛ כפית מלח (חשוב!!)
תוספת אחת לפי בחירה אגוזים :
½ כוס גרעיני חמנית
½ כוס שומשום +חצי כפית הל טחון
½ כוס שקדים גרוסים
½ כוס פיסטוקים
½ כוס כל דבר אחר
אגב אפשר לנסות גם עם קינמון, צ׳ילי ועוד ...
הכנה:
מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק באורך 28 ס״מ.
אם אתם מוסיפים גרעינים או אגוזים כלשהם חשוב מאד לקלות אותם.
במחבת גדולה ללא שמן שמים את הגרעינים/שומשום/שקדים מה שמחליטים,
וקולים על אש בינונית תוך שמירה הדוקה וערבוב מתמיד עד שהם משחימים מעט ומפיצים ריח טוב.
ממיסים את השוקולד: קוצצים אותו דק דק ושמים בקערה המתאימה למיקרוגל. מחממים בפולסים של 20 שניות עם
ערבוב בין המסה להמסה על מנת לא לשרוף את השוקולד .כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים את הטחינה ומערבבים
היטב. מוסיפים את האגוזים ושומרים 2 כפות לקישוט מלמעלה.
מעבירים את השוקולד-טחינה לתבנית המרופדת ומפזרים את שאריות האגוזים, מקררים כ- 3 שעות חותכים ומגישים.