מתוקים
חטיפי שיבולת שועל
פשוטים להכנה, טעימים, מזינים, בריאים, משביעים. בקיצור- מושלמים
חומרים:
11/2 כוסות גדושות תמרי מג'הול
11/2 כוסות שיבולת שועל / בפתיתי
שיבולת שועל דקה
1כוס שקדים שבורים גס (טריים או קלויים ללא מלח)
כוס סילאן 1/4
כוס חמאת בוטנים1/4
אופן ההכנה:
להניח בקערה עמוקה שברי שקדים ושיבולת שועל, להניח בצד.
במעבד מזון לעבד את התמרים בפולסים עד שמתקבלת תערובת בין פירה למשחה, להוסיף לקערה עם השקדים.
במחבת טפלון קטנה לערבב ללא הפסקה בין 2-3 דקות על אש קטנה את חמאת הבוטנים והסילאן .
את תערובת חמאת הבוטנים לשפוך לקערה עם שאר המרכיבים ולערבב טוב טוב עד לקבלת גוש אחיד ודביק.
להעביר את התערובת לתבנית אפיה מלבנית בגודל 24-26 מרופדת בנייר אפייה וליישר
בעזרת חפץ מלבני יציב להדק את התערובת טוב טוב (טוב!) לתבנית.
את התבנית לעטוף בנייר אפייה ולהכניס למקרר ל 20 דקות לפחות, להוציא מהמקרר ובעדינות להעביר את נייר האפייה למשטח עבודה יציב.
בעזרת סכין לחתוך בעדינות חטיפים מלבניים, לאכול מיד ומה שנשאר לשמור בכלי אטום במקרר.