מתוקים
ביסקוטי
חומרים:
2 כוסות קמח כוסמין
2 ביצים
1 כוס סוכר
20 גר’ חמאה מומסת / קנולה/שמן זית
1 שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
גרד מלימון אחד או תפוז אחד
1 כוס שקדים שלמים טבעיים, אגוזי פקאן, מלך, פיסטוקים, מקדמיה, לוז אפשר גם לערבב ביניהם,
בנוסף אופציות אפשריות: חצי כוס חתיכות רחת לוקום, חצי כוס שוקולד מריר חתוך גס, חצי כוס חמוציות, צימוקים
1 כפית תמצית שקדים/אמרטו/ליקר קפה/תפוז (לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים חמאה עם סוכר, גרד לימון/תפוז וביצים, נוסיף יבשים: סוכר וניל, א. אפייה ו-2 כוסות קמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים תערובת שקדים, אגוזים , צימוקים , חמוציות בעזרת מרית או עם הידיים, זה קצת דביקי, אז אפשר להיעזר במעט קמח .
מחלקים לשני בלוקים שווים, נניח אותם מרווחים אחד מהשני על תבנית אפייה מרופדת, ונשטח את הבלוקים שלנו עוד קצת גם כאן אפשר לבחור בקימוח או בהרטבה של הידיים כדי ליצור כיכרות.
מכניסים לתנור חום 160 מעלות ל-25 דק’, מוציאים ונותנים לכיכרות שלנו להתקרר לחלוטין! כדי שיהיה לנו ממש קל לחתוך.
בסכין חדה ננסר פרוסות מהכיכרות בעובי שאנחנו אוהבים, נסדר את הפרוסות על נייר אפייה, מכניסים לתנור חום 160 מעלות ל -10 דק’ עד רבע שעה, להשחמה , מניחים לפרוסות להתקשות ומסדרים בצנצנת.