ילדים
ארנצ'יני שקדים פסטו ונענע
חומרים:
2 כוסות ריזוטו מוכן
1 כפית מלח
2 ביצים טרופות
100 גרם שקדים טחונים/ פירורי לחם
1 ליטר שמן קנולה לטיגון
לפסטו נענע:
צרור עלי נענע
חצי צרור עלי פטרוזיליה
30 גרם שקדים קלויים
1 שן שום
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח
2 כפות מיץ לימון
½ כוס גרם שמן זית
מכינים את הפסטו: פשוט קוצצים את כל חומרי הפסטו יחד במעבד המזון. לשמור את הפסטו במקרר.
אופן ההכנה:
מבשלים את הריזוטו עם הרבה מים ( 1 כוס אורז + 2 כוסות מים+ 1 כפית מלח ) ומצננים אותו.
מכינים קערית עם מים לטבילת הידיים.
בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל של פלאפל מהריזוטו.
את הכדורים טובלים בביצים הטרופות ומעבירים לקערת השקדים הטחונים.
מצפים היטב את הכדורים מכל הצדדים ומעבירים לשמן חם ועמוק לטיגון קצר.
מטגנים כמה כדורים בכל פעם, מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד עם פסטו נענע ליד .
טובלים ואוכלים.