top of page
Beach Deck

שווארמה טופו

למרינדה:
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
½ כפית קינמון טחון
½ כפית ג'ינג'ר טחון
½ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית שום גבישי טחון
½ כפית מלח
½ כפית גרגרי כוסברה טחונים – לא חובה
3-4 כפות שמן רגיל
שאר חומרים:
1 חבילת טופו קשה טרי
2 כפות שמן רגיל/זית
2 בצלים סגולים/לבנים קצוצים
תוספות אפשריות :
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 זוקיני קצוץ לקוביות
בצל וסומק:
1 בצל פרוס לחצאי טבעות
¾ כפית סומק טחון טרי
1 כף שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט מלח דק

הוראות הכנה:
לשווארמה:
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה.
חותכים את הטופו לקוביות קטנות, אפשר גם לגרר בפומפייה, אני אוהבת את זה בקוביות, ושמים את הטופו בקערת המרינדה. מערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כ 10-20 דקות עד שהוא מזהיב (ותלוי כמה אתם ממהרים).
אם בחרתם להוסיף פטריות/זוקיני מוסיפים אותם כעת ומטגנים 5-10 דקות נוספות.
מוסיפים את הטופו עם המרינדה למחבת ומטגנים 10 דקות עד שהטופו צרוב היטב ומתחיל להשחים.
טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
מכבים את האש ושומרים חם עד שאוכלים.
בזמן שהטופו על האש מכינים סלט ירקות ובצל-סומק.
בצל-סומק:
שמים את הבצל החתוך בקערה.
יוצקים מעל הבצל מים רותחים עד שהוא מכוסה ומחכים 2 דקות .
אחרי 2 דקות בדיוק (שימו טיימר) מסננים מהמים, ומעבירים את הבצל לנייר סופג, לספוג את עודפי המים.
מחזירים את הבצל לקערה, מוסיפים סומק ומעט מלח, מערבבים ומחכים 5 דקות.
מוסיפים שמן זית וחופן פטרוזיליה קצוצה.

טבעונים

bottom of page