קיש כרשה ודלעת
לקלתית:
2 כוסות קמח כוסמין
½כפית מלח
1/2 כוס שמן קוקוס, ועוד קצת לשימון התבנית
2 כפות חומץ תפוחים
8-10 כפות מים קרים
למלית:
1/2 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות בגודל ביס
5 כפות שמן זית
100 גרם טופו
1 ק"ג כרשה, רק החלק הבהיר, חצויה לאורך ופרוסה דק
1/4 כוס יין לבן/ בירה או מים
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר, מלח, פפריקה
1 חב' קרם קוקוס באריזת קרטון
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים למעט מים במעבד מזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים מים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי
בצק. אוספים את הפירורים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מערבבים קוביות דלעת עם 3 כפות שמן זית ומלח ומניחים בתבנית אפייה , חום בינוני למשך 20-30 דק'.
טוחנים את הדלעת עם טופו בבלנדר לתערובת אחידה.
מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים כרישה על להבה בינונית 15 דקות לריכוך
מוסיפים למחבת יין לבן, מלח ואגוז מוסקט ומבשלים 3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
מוסיפים למחבת את תערובת הדלעת והטופו ומערבבים היטב.
מוסיפים למחבת קרם קוקוס ומבשלים 3 דקות עד שתערובת הכרשה מסמיכה מעט. מכבים את האש.
משמנים תבנית פאי.
מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ומרפדים בו את התחתית והדפנות של התבנית.
משטחים את המלית על הקלתית.
אופים 45 דקות עד שפני המלית מזהיבים והבצק מוכן.