צ'ילי נון קרנה
חומרים:
500 גרם שעועית אדומה מבושלת 2 כוסות
100 כוס גרם שבבי סויה יבשים (לא מושרים)
20 גרם שמן זית 2 כפות
1 בצל חתוך לקוביות
4 שיני שום כתושות
1-2 גזרים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות כ 3 כפות
2 כפות פפריקה
1 כף כמון
1/2 כף צ'ילי גרוס
1 כפית מלח
2 כוסות מים 480 מ"ל
הוראות הכנה:
במידה ולא בישלתם את השעועית ראו הערה למטה.
בסיר עמוק חממו את שמן הזית וטגנו את הבצל כ2-3 דקות עד הזהבה.
הוסיפו את הגזר, הסלרי, הגמבה והשום וטגנו כמספר דקות על אש נמוכה.
הוסיפו את שבבי הסויה, הפפריקה, הכמון, הצ'ילי והמלח, ערבבו וטגנו עוד כדקה שתיים
הוסיפו את השעועית, רסק העגבניות, עגבניות המרוסקות ואת המים.
ערבבו היטב והביאו לרתיחה
בשלו על אש נמוכה כחצי שעה
הגישו עם פרוסות של צ'ילי חריף עלי כוסברה ואבוקדו.
הערות:
איך מבשלים שעועית אדומה.
לילה לפני השרו את השעועית האדומה במים עד כיסוי.
בבוקר למחרת שפכו את מי ההשריה, העבירו את השעועית לסיר עמוק.
הוסיפו מים עד כיסוי וכפית סודה לשתייה ובשלו כ20-30 דקות עד שהתרככות..