פאייה טבעונית
חומרים:
1 בצל בינוני
1 פלפל אדום
3 עגבניות
1 שן שום
350 גרם סאיטן
1 כף אבקת מרק ירקות
450 מ"ג מים רתוחים
2.5 כוס אורז ריזוטו/ מלא
1 כפית סיבי זעפרן
קורט מלח
קורט פלפל
55 גרם אפונת גינה מוקפאת
מעל: כוסברה קצוצה , טבסקו
הוראות הכנה :
קוצצים דק את הבצל, מנקים את הפלפל האדום מגרעינים ופורסים אותו לפרוסות. קוצצים את העגבניות.
קולפים את שן השום וחתוכים לקטן. את הסאיטן חותכים או מפרידים לחתיכות ביס. זעפרן ממיסים במים .
מטגנים את את הבצל ואת השום על להבה נמוכה עד שהם מתרככים. מוסיפים הפלפל האדום מטגנים מעט,
מוסיפים את העגבניות, ואחריהן את הסאיטן ומטגנים מעט.
מכינים את הציר בתוך קנקן, יוצקים את הציר לתוך המחבת ומוסיפים את האורז, הזעפרן, המלח והפלפל.
מכסים את המחבת ומבשלים את הפאייה על להבה נמוכה במשך 15 דקות . מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את האפונה, מערבבים וממשיכים לבשל את הפאייה עוד 5 דקות. מוציאים מפזרים מעט כוסברה
קצוצה , טבסקו למי שאוהב חריף.