טופו בירקות ואטריות
החומרים:
300 גר' טופו (חבילה קטנה)
2 יח' פלפל, צהוב ואדום
3 גזרים, חתוכים לקיסמים
5 פטריות שיטאקי מושרות במים לפי הוראות היצרן, ופרוסות דק
1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 כפות שומשום
3 יח' בצל ירוק, פרוסות
בצל, פרוס לפרוסות
1/2 חבילת אטריות שעועית/ עדשים
2 כפות שמן
רוטב סויה לתיבול
ההכנה:
קודם כל הטופו: ניתן להשרות ברוטב סויה למספר שעות במקרר,
ואז להקפיץ במחבת עם מעט שמן ורוטב סויה מההשריה,
או לדלג על שלב ההשריה ישירות להקפצה.
במחבת רחבה, לחמם 2 כפות שמן ולאדות את הבצל הפרוס. להוסיף ג'ינג'ר ולאדות מעט.
להוסיף שיטאקי, גזר ופלפלים, לאדות, אפשר לכסות במכסה לכמה דקות, עד שהירקות מתרככים.
בינתיים, להשרות אטריות שעועית במים רותחים, לפי הוראות היצרן – זה לוקח כ 5 דקות.
לסנן, ולשטוף במים כדי להיפטר מעמילנים שגורמים להן להידבק.
כשהירקות מוכנים להוסיף שומשום ובצל ירוק, לערבב, להוסיף טופו ולסגור את האש.
להוסיף את אטריות השעועית, לערבב, להוסיף מלח ופלפל ולתקן תיבול.