top of page
סלטים
סלט קפרזה
סלט איטלקי ופופולרי מאוד בסגנון האי המקסים קפרי שבדרום איטליה, שם הוא מכונה גם טריקולורה בזכות שילוב שלושת צבעי דגל איטליה במנה.
החשיבות בשימוש בחומרי גלם מאיכות גבוהה חשובה כאן מאד, כמו גם שחומרי הגלם יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מהמקרר.
החומרים:
4 עגבניות בגודל אחיד, פרוסות לעובי של כ-1/2 ס"מ
300 גרם כדורי מוצרלה די באפלו טרייה, פרוסה לעובי 1/2 ס"מ
1/3 כוס עלי בזיליקום טריים
שמן זית כתית מעולה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
בצלחת הגשה גדולה מניחים לסירוגין בחפיפה פרוסות מוצרלה, עגבנייה ועלי בזיליקום מעל. בעצם הולכים בצורת ספירלה מבחוץ לבפנים.
ממש לפני ההגשה, יוצקים מעט שמן זית מעל ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.
הצעת הגשה: אפשר גם לתקוע בעזרת קסמים עגבנייה , גבינה ועלה בזיל, מתאים לאירועים.
bottom of page