top of page
סלטים
חמוצים הודיים
חומרים:
2 כרוביות קטנות מפורקות לפרחים
5 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
לתחמיץ:
1 כפית גרגרי כוסברה שלמים
1 כפית זרעי חרדל שחורים או חומים
1/2 כפית זרעי כמון שלמים
2 כוסות חומץ טבעי (5%(
5 שיני שום קצוצות
3 ס”מ שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לפרוסות דקות
1 בצל אדום קטן חתוך לפרוסות דקות לאורך
1/2 כוס סוכר
2 כפות מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום טחון
1/2 כפית פלפל צ’ילי יבש
אופן ההכנה:
מניחים את הירקות החתוכים בצנצנת זכוכית.
קולים זרעי כוסברה, חרדל וכמון בסיר 2 דקות או עד שמתחיל לעלות ריח.
מוסיפים את שאר החומרים עם כוס מים ומביאים לרתיחה.
יוצקים את התחמיץ החם על הירקות ומצננים לטמפ’ החדר.
מכסים ושומרים במקרר. אחרי יומיים הם כבר מוכנים. נשמרים במקרר שבועיים.
bottom of page